Maj 2016

Världsboksdagen har uppmärksammats, och blev en internationell succé! Vi har hunnit med Tulljoggen, en lugn händelse som i snabb takt seglat upp som en tradition. Ja, nu ska vi inte springa händelserna i förväg, men två år i rad har vi kommit upp i.

Nationella prov fortsätter att grilla eleverna, och vi hoppas att nationen står pall för testet.Ett av våra största arrangemang, Tull-OS, har gått av stapeln och vi hoppas att alla var nöjda med dagen. Årskurs 6 höll i stationerna i ännu högre grad än tidigare, och gjorde det med den äran! Vädret var lysande och maten hade mersmak. Tack till alla som var med.

Fotbollsplanen har så tillslut för första gången jämnats ut med hjälp av grus som fyllts på. Än så länge är barnens mottagande svalt, det pratas om grus i maskineriet. Planen är i och för sig jämnare, men det nya och gamla gruset skiljer sig åt i hårdhet, det nya är lite mer ”sandigt”. Vi hoppas att regn och många matcher kan lösa problemet. Nu återstår det bara att se om planen kommer att göra matcherna jämnare också.
I ett försök att förhindra halkolyckor i sandlådan har vi nu fyllt på med mer sand.
Sist men inte minst kan vi meddela att förra årets hyresgäster måsarna har valt att återvända även detta år. Vi tar det som en komplimang att de ser Tullgårdsskolan som en bra start i livet för sina ungar, en utbildning man kan ha nytta av. Och vem vet, någon av måsarna kanske till och med växer upp och skriver en pjäs som heter ”Tjechov”.

Lämna en kommentar